2018-2019 KISBÜ Yatay Geçiş Şartları Ve Tarihleri

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi

Yatay Geçiş Kayıt Prosedürleri

Öğrenciler kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı ile geçmek istediği programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda kurumlararası yatay geçiş başvurusunda bulanabilir. Ayrıca, Kurumlararası yatay geçişlerde kurumların aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde başvuruda bulunabilir.

Yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin ÖSYM’nin öngördüğü kurallar çerçevesinde ve Üniversitenin önceden açıkladığı tarihler aralığında gerekli evrakları ile Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrenciler ilgili fakülte tarafından değerlendirilmektedir. Başvurusu olumsuz yönde değerlendirilen öğrencilere geçişi mümkün olabilecek farklı programlar önerilir.

Yatay Geçiş ile ilgili aranan diğer şartlar ise aşağıdaki gibidir:

• Bir Üniversite’den çıkarılmamış olmak,
  • Genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.00, 100 üzerinden ise 60 olması,
  • Alttan dersin olmaması,
  • Transfer müracaatlarının ÖSYM’nin öngördüğü kurallar çerçevesinde  ve  Akademik döneme yapılmış olması,
  • Kayıtlı bulunduğu Üniversiteye borcunun olmaması,

Durumları yukarıdaki şartlara uygun olan adayların müracaatları ilgili Bölüm Kurulunun görüşü alındıktan sonra, Fakülte Kurulunca Bölümlerin önceden belirlediği kontenjanlar çerçevesinde kesin karara bağlanır.

Başvuru için gerekli belgeler:

• Başvuru Formu (Öğrenci İşlerinden Temin edilecektir.)
  • Lise Diploma fotokopisi.
  • ÖSYM Yerleştirme Belgesi fotokopisi.
  • Not Dökümü Belgesi (Transcript).
  • Disiplin Cezası Olmadığını gösteren belge.
  • Ders içerikleri.
  • 6 adet resim.
  • Eğitim ücretinin bankaya yatırıldığına dair banka dekontu.
  • Kayıtlı bulunduğu Üniversiteye ait’ Borcu Yoktur’ vv ‘’Yatay Geçişi Uygundur’’ belgesi.
  • Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri : 1-24 Ağustos 2018
  • Yatay Geçiş Değerlendirme ve Kabul İlanı : 31 Ağustos 2018

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

Tel: +90 (392)  233 55 22

E-Mail: info@kisbu.edu.tr

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM