Kıbrıs Araştırmaları ve İncelemeleri Dergisi, internette yayın hayatına başladı

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Kıbrıs Araştırmaları Merkezine bağlı olarak Kıbrıs’ın tarih, kültür, folklor, edebiyat, siyasal ve sosyal yaşamı ile ilgili akademik makalelerin yer alacağı ve sosyal bilimlerin her alanında yazılmış makale, araştırma, inceleme, eleştiri, tanıtma yazılarının yayınlanacağı Kıbrıs Araştırmaları ve İncelemeleri Dergisi, elektronik ortamda yayın hayatına başladı.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde KKTC’nin kültürel anlamda önde gelen araştırmacı isimlerinden; Harid Fedai, İsmail Bozkurt, Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Prof. Dr. Mustafa Tümer, Doç. Dr. İhsan Tayhani, Doç. Dr. Osman Erciyes, Yard. Doç. Dr. Zeki Akçam, Yard. Doç. Dr. Hatice Kayhan ve Dr. Seyit Özkutlu’nun katkılarıyla hazırlanmakta olan Kıbrıs’ın ilk akademik hakemli dergisinde Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmakta olan akademik makaleler yayınlanıyor.

Yılda iki sayı yayınlanması planlanan derginin ilk sayısında; Harid Fedai “Hilmi Efendi’nin İstanbul Günleri”, Bayram Ali Kaya “Lefkoşa Mevlevihanesi’nin Şair Şeyhlerinden Siyahi Mustafa Dede”, Prof. Dr. Oğuz Karakartal “Doktor Hafız Cemal (Lokman Hekim)’den Bir Teşhis ve Reçete: “Kıbrıs Osmanlılarına Mahsus Parlak İstikbal Programı (1909)”, Doç. Dr. İhsan Tayhani “Aydın Olmanın Sorumluluğunu Taşıyan Bir Toplum Önderi: Osman Örek, Yrd. Doç. Dr. Zeki Akçam ve Ayşegül Akçam “Kıbrıs Apostolos Andreas Manastırı’ndaki Sahabe “Urve Bin Sabit” ve Mezarının Sistematik Bir Şekilde Yok Edilmesi”, Ahmed Sami “1914-1918 Cihan Savaşı Kıbrıs İngiliz Esir Kamplarında Ölen Ve Mağusa’da Toprağa Verilen Şehitlerimiz“ ve Prof. Dr. İsmail Güleç  ise “Lapta Haydarpaşazade Cami Mezarlarından Mesut Ağa’nın mezar taşı” konulu makaleler yer alıyor.

Kıbrıs ile ilgili araştırmaları teşvik etmesi amacıyla yılda 2 sayı halinde yayınlanmakta olan dergi, akademik dünyaya yeni bir soluk kazandıracak. Kıbrıs Araştırmaları ve İncelemeleri Dergisi’nin basılı ilk sayısı da Haziran ayı içinde dağıtılacak.

Yayın Adresi : http://dergipark.gov.tr/kaid

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM