KISBÜ, Girişimci Liselilere Yönelik Kayseri-Kapadokya Gezisi Düzenledi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ), Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması’nı kazanan öğrencilere, öğretmenleriyle beraber Kayseri-Kapadokya gezisi düzenlendi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi-Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (KISBÜ-PARGEM), Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla KKTC’de ilk kez düzenlediği yarışma, KISBÜ’nün, Haspolat’taki kampüsünde 10 Mart’ta gerçekleştirilmişti.

KKTC’de öğrenim gören lise öğrencilerinin, yenilikçiliğe dayalı, girişimciliği teşvik ederek, desteklemeyi amaçlayan proje, lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak, yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmayı, böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Yarışmaya, KKTC genelinden (Lefke, Karpaz, Gazimağusa, Lefkoşa, Girne) 55 liseli öğrenci, 10 öğretmen ve 12 jüri üyesi katılmıştı.

Jürinin ortak kararıyla kazanan grupların projeleri ;  KKTC’de tren yolu, Hyper serinletici ayakkabı aparatı, Metalix robot çöp toplama makinesi oldu.

Kazanan gruplara vaad edilen Kayseri ve Kapadokya gezisi 02-06 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB desteği ile gerçekleşen gezi Kayseri’deki başarılı girişimci firmalardan BEKAŞ Isıtma Teknolojileri ve ÖDÜL Fabrika ziyaretini de kapsadı.

Kültür gezisi kapsamında ise Milli Mücadele Müzesi, Kayseri Kalesi, Kayseri Kapalı Çarşısı, Mimar Sinan Eserleri, Selçuklu Müzesi ve Kapadokya bölgesi ziyaret edildi.

Ayrıca ziyaret kapsamında öğrenciler ebru sanatı dersi alarak keyifli vakit geçirdiler.

Yarışma önümüzdeki aylarda Kıbrıs’ta tüm üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla uluslararası bir boyut kazanarak “Üniversiteler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması” adı altında yapılacak.

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM