KISBÜ, Girişimci Liselileri Kayseri-Kapadokya Gezisine Götürüyor.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ), Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması’nı kazanan öğrencileri, öğretmenleriyle beraber Kayseri-Kapadokya gezisine götürüyor.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi-Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (KISBÜ-PARGEM), Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla KKTC’de ilk kez düzenlediği yarışma, KISBÜ’nün, Haspolat’taki kampüsünde 10 Mart’ta gerçekleştirilmişti.

KKTC’de öğrenim gören lise öğrencilerinin, yenilikçiliğe dayalı, girişimciliğini teşvik ederek, desteklemeyi amaçlayan proje, lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak, yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmayı, böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Tren yolu projesi ile birinci oldular

Yarışmaya, KKTC genelinden (Lefke, Karpaz, Gazimağusa, Lefkoşa, Girne) 55 liseli öğrenci, 10 öğretmen ve 12 jüri üyesi katılmıştı.

Jürinin ortak kararıyla kazanan gruplar belirlendi.

1. Olan grubun projesi KKTC’de tren yolu projesi olurken,

2. Olan grubun projesi Hyper serinletici ayakkabı aparatı,

3. Olan grubun projesi Metalix robot çöp toplama projesi oldu.

Kazanan gruplara vaad edilen Kayseri ve Kapadokya gezisi 02-06 Temmuz’da gerçekleşiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kosgeb destekli gerçekleşecek gezi Kayseri’deki başarılı girişimci ziyaretlerini de kapsıyor.

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM