Müezzin’den Lise Öğrencilerine ‘Öfke Yönetimi’ Konferansları Devam Ediyor

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde Sedat Simavi E.M.L öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ece Emre Müezzin, “Öfke; engellenme, saldırıya uğrama, tehdit edilme, yoksun bırakılma, kısıtlanma gibi durumlarda hissedilen oldukça negatif bir duygudur. Saldırganlık ise öfke, düşmanlık, rekabet, engellenme, korku gibi durumlardan kaynaklanan ve karşısındakine zarar vermeği, onu durdurmayı, ona engel olmayı ya da kendini korumayı hedefleyen fiziksel, sözel ve ya sembolik her türlü davranıştır. Öfkemizi kontrol edemediğimizde sonuçlarını görmeye başlarız. Bunlar fizyolojik, düşünsel ve davranışsal boyutta yaşanır” dedi.

Fizyolojik, düşünsel ve davranışsal tepkiler hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ece Emre Müezzin, “Fizyolojik tepkiler; kan şekerinin yükselmesi, nabzın ve kan basıncının artması, zor nefes alma, baş, kas ve boyun ağrıları ile belli olur. Zihinsel tepkiler; konsantrasyon bozukluğu, düşük performans, unutkanlık, uykusuzluk ve dikkatsizlik gibi belirtiler verir. Davranışsal bozukluklar ise huzursuzluk, acelecilik, ilaç kullanımı, aşırı yemek yeme ve saldırganlıktır” diye konuştu.

Düzenlenen ‘Öfke Yönetimi’ konulu konferansa Sedat Simavi E.M.L.’den öğrenciler ile birlikte rehber öğretmenler de katıldı.

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM