ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI KAZANANLARI BELİRLENDİ

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI KAZANANLARI BELİRLENDİ,

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi-Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KISBÜ-PARGEM) Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi, ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla KKTC’de ilk kez ‘KKTC Üniversiteler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması’ 1 Kasım’da düzenlendi.

KKTC’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin, yenilikçiliğe dayalı, girişimciliği teşvik etmeyi ve fikir üretmeyi amaçlayan proje, öğrencilerin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak, girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Yarışmacıların KKTC’deki bir problemi veya karşılanmamış bir ihtiyacı, yerel kaynakların kullanımı ile çözüme ulaştıran bir fikir sunması koşulu bulunan projeler yarışmacı takımlar tarafından jüri üyelerine sunuldu.

Sunumları değerlendiren jüri üyeleri KTSO Başkanı Sn. Candan Avunduk, Turizmci Özbek Dedekorkut, Türk Bankası Genel Müdürü Erhan Raif, iş insanlarından Cüneyt Çerkez, Ergün Oza, Zeliha İmamzade, Evren Erk, akademisyenlerden Fatma Esenyel, Kıbrıs Vakıflar İdaresinden Kerime Darbaz oldu.

Jurinin değerlendirmesi sonucu birinci gelen takım üyeleri Kakudji NSAKA, Talent CHISARA, Kisbo NESTOR ve Benjamin MUKADİ. Projeleri Root-Tech :teknoloji aracılığı ile tüketici ile hizmet sağlayıcılar arasında köprü vazifesi görmek iken 2. Gelen grup Halilcan Okutan ve Burak Bilgen A”kıllı Seracılık Sistemleri”ni Kıbrıs’ta entegre etmek üzerine sunum yaptı. 3. Gelen grup ise Swift Cyprus fikri ile yine teknoloji ile hayatı kolaylaştırmayı öneriyor. Internet uygulaması ile ulaşım gibi problemlere kolaylık amaçlanıyor.

Birinci gelenler 6.000 TL, ikinci gelenler 5000 TL ve üçüncü gelenler 4000 TL kazandılar.

Yarışmacılar daha çok KKTC ‘de öğrencilerin yaşadığı ulaşım problemlerine dikkat çekmeye çalıştılar.

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM