YKS Ek Yerleştirme ve DGS Kayıtlarda İstenilen Belgeler

• Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 6 adet fotokopisi,
  • Nüfus cüzdanının 1 adet sureti veya fotokopisi,
  • 6 adet vesikalık resim,
  • 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)
  • İkametgah Belgesi
  • Yıllık eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu.( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir)
·           Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Şube Adı : KKTC Gönyeli Şubesi
Hesap Adı: Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi
Hesap Cinsi : TL
Şube Kodu : 2102
Hesap No: 73117545-5004
IBAN No: TR14 0001 0021 0273 1175 4550 04

• Sağlık Raporu (Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C) ve 2 adet fotokopisi
  • (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)

Not: Muhaceret (İkametgah) işlemleri için öğrencilerin KKTC’ye pasaport ile giriş yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemizin eğitim ücretleri Türk Lirası’dır. Fonlarda oluşabilecek değişiklik harçlara yansıtılabilecektir.

DGS ile Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• 2018 DGS sonuç belgesinin internet çıktısı ve 4 adet fotokopisi
  • Ön lisans diplomasının aslı ve bu belgenin 6 adet fotokopisi,
  • Orjinal Transkript (Not Dökümü).
  • Nüfus cüzdanının 1 adet sureti veya fotokopisi (Erkek öğrenciler için 6 adet fotokopi),
  • 4 adet vesikalık resim,
  • Erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi) (1997 ve öncesi doğumlular için).
  • İkametgah Belgesi
  • Dönemlik eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kıbrıs Sosyal bilimler Üniversitesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu. .( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir)
·           Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Şube Adı : KKTC Gönyeli Şubesi
Hesap Adı: Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi
Hesap Cinsi : TL
Şube Kodu : 2102
Hesap No: 73117545-5004
IBAN No: TR14 0001 0021 0273 1175 4550 04

• Sağlık Raporu (Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B, Hepatit C ve RPR) ve 2 adet fotokopisi ( Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)

Not: ​​

• Sağlık raporunun TC sağlık bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastahanelerinden alınması gerekmektedir.
  • Lise diploması hazırlanmamış ise öğrencinin lise çıkış belgesi’nin aslı ve 6 adet fotokopisi kabul edilecektir.
  • Fotokopilerde noter tasdiki gerekmemektedir.

*KKTC Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın kararı ile, 2005-06 öğretim yılından itibaren KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek TC uyruklu öğrencilerin ilk kayıt işlemlerinde sağlık raporlarını ibraz etmeleri istenmektedir. KKTC makamlarınca istenen AKCİĞER GRAFİSİ, HIV, HEPATIT B, HEPATIT C ve RPR tetkiklerini içerir sağlık raporunu, T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanesinden almaları gerekmektedir. Sağlık Raporu’nun aslı muhaceret işlemleri için gerekmektedir.

Muhaceret İşlemleri için öğrencilerin ülkeye pasaport ile giriş yapması gerekmektedir. Öğrenciler, üniversiteye kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, Üniversiteden alacakları ‘Öğrenci Belgesi’ ile pasaport başvuru işlemlerinde öğrencilere uygulanan haklardan yararlanabilmektedirler. (ör. indirimli başvuru ücreti).

BİZ SİZE ULAŞALIM

Mesajınızı Bırakın, Biz Size Ulaşalım!

BİZ SİZE ULAŞALIM